Polisi harekete geçiren olay Şişli'de yaşandı. Emniyete giden K.K. ismli iş insanı Afrika kökenli biri tarafından dolandırıldığını söyleyerek yardım istedi.

Yaşadığı olayı polise anlatan K.K. iddiaya göre, kendisini iş insanı olarak tanıtan Kamerunlu bir kişiyle tanıştı. Bir otelde görüşme yapıldı.

Görüşmede, Kamerunlu dolandırıcı, ülkesinden yüklü miktarda dolar getirdiğini, ancak banknotların boyalı olduğunu söyledi.

Temizlemek için ise özel bir solüsyona ihtiyaç duyduğunu belirten Kamerunluya K.K. önce inanmadı.

Dolandırıcı ise elindeki simsiyah boyalı bir banknotu özel bir solüsyon dökerek temizledi. Temizlenen banknotun 100 dolara dönüştüğünü gören K.K., duruma ikna oldu. Kamerunlu dolandırıcı, çantasında yüklü miktarda banknotu da K.K.’ya gösterdi.

36 BİN DOLAR İSTEDİ

İkili arasında görüşmeler devam ederken dolandırıcı, elindeki boyalı banknotları temizlemek için 36 bin dolara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bu parayı verebilirse, boyaları temizledikten sonra 2 katını ödeyeceğini söyledi. K.K. gördükleri karşısında ikna olunca istenen parayı verdi. Bir süre sonra ise Kamerunlu şüpheliye ulaşamadı.

KAMERALARDAN BELİRLENDİ

Dolandırıldığını anlayan K.K.’nın sürekli karşılaşılan bir yöntemle dolandırıldığını anlayan Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen güvenlik kamera çalışması yaptı. Görüşme yapılan oteldeki görüntüden yola çıkan polis, çok sayıda güvenlik kamerası izledi.

Şüpheliyi kameralardan gittiği son nokta olan Şişli ilçesi Gülbahar Mahallesi’nde bir adrese kadar izleyen ekipler, belirlenen eve baskın düzenledi. Olayın şüphelisi N.M.K. (45) yakalandı.

BİNLERCE SAHTE BANKNOT

Adreste yapılan aramalarda ise sahte banknotlardan oluşan 2 milyon 100 bin dolar ve 540 bin euro para, 2 şişe solüsyon ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüpheli işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.