İstanbul'da kendilerini polis, hakim, savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şebekeye yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu tarafından İstanbul'un Pendik, Esenyurt ilçelerinde ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin vatandaşları telefonla aradıkları sözde banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyip para ve ziynet eşyalarını aldıkları tespit edildi. Şüphelilerin 6 ayrı eylemde yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Yetkililer konuyla ilgili operasyonların sürdüğünü belirttiler. (DHA)

[old_news_related_template title="Sahte polis süsüyle dolandırıcılık yaptı gerçek polise yakalandı" desc="Adana'nın Kozan ilçesinde ATM önlerinde yaşlı ve engelli vatandaşları maaşlarını çekerken kendine polis süsü verip paralarını dolandıran şüpheli, polisin sıkı takibi sonucu yakayı ele verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/2-17_16_9_1649683360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sahte-polis-susuyle-dolandiricilik-yapti-gercek-polise-yakalandi-7068266/"]