İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında şüphelilerin "Açık Hat" olarak tabir edilen yabancı uyrukluların üzerinde görülen hatlardan kendilerini banka çalışanı, kredi Kurumları çalışanı, hakim, savcı, komiser ve jandarma olarak tanıttıkları tespit edildi.

Şüpheliler, mağdurlara hesaplarına dolandırıcılık parası geldiği, hesaplarında şüpheli işlemler gerçekleştiği veya hesaplarına başkaları tarafından yanlışlıkla para gönderildiği gibi yöntemlerle mağdurları ikna etti.

Şebeke, ikna ettikleri mağdurları çeşitli yönlendirmelerle hesaplarında bulunan paraları kendileriyle birlikte çalışan hesap sahibi şüphelilerin hesaplarına aktardı.

Şüpheliler e-ticaret sitelerinde başka ilan sayfalarından aldıkları özellikle cep telefonu, elektronik sigara gibi ürünleri kendilerini doktor, öğretmen, jandarma, banka çalışanı, polis gibi tanıtıp uygun fiyata ilana koyarak mağdurlardan kapora talep ettikleri, mağdurlardan ürünleri almak için kapora gönderdikleri ancak ürünleri alamadıkları da tespit edildi.

Şüphelilerin bu yöntemlerle 61 kişiyi 6 milyon 297 bin 431 lira dolandırdıkları öğrenildi. Şüphelilere yönelik 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Dosyada örgüt lideri olarak değerlendirilen şüphelinin ise birçok farklı soruşturma dosyasından arandığı ancak yakalanamadığı tespit edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada örgüt lideri, saklandığı evde yüklü miktarda para ve suç unsuruyla yakalandı.

Operasyonda 47 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına getirildi. 47 şüpheliden 39'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Valizinde 25 kilo uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı " desc="Siirt'te polisin durdurduğu minibüste, valizindeki 18 kilo 200 gram eroin, 6 kilo 200 gram afyon sakızı ve 1 kilo 300 gram metamfetamin ile yakalanan R.A. tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/12/iecrop/resimid_217496281_21749628_16_9_1668261486.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/valizinde-25-kilo-uyusturucuyla-yakalanan-supheli-tutuklandi-7476477/"]