Başkent'te akşam saatlerinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Çankaya ilçesinde cadde ve yollar, biriken yağmur suyuyla göle döndü. Bazı iş yeri ve evleri de su bastı.

Çok sayıda araç sürücüsü, su birikintilerinden geçerken yolda kaldı. Bazı araçlar da alt geçitlerde mahsur kaldı. Yarım metreyi aşan su birikintisi nedeniyle toplu taşıma araçları ve bazı araçların içi suyla doldu

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN SEL VE SU BASKINI UYARISI

Ankara Valiliği, yarın şehrin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak etkili olması beklenen sağanak, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı nedeniyle vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 9 Haziran Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

ARAÇLAR SEL SULARINA GÖMÜLDÜ

Kent genelinde akşam saatlerinde gerçekleşen sağanak, Çankaya ilçesinde olumsuzluklara neden oldu. Kırkkonaklar Mahallesi'nde sel sularının taşıdığı kaya parçaları yolu araç geçişine kapattı.

Belediye görevlileri, iş makineleriyle yolu açtı. Kırkkonaklar Mahallesi'nde bir merdivenden akan selin görüntüsü şelaleyi andırdı.

YOLLAR KAPANDI, SERVİS ARACINDAKİ 4 KİŞİ MAHSUR KALDI

Turan Güneş Bulvarı'nda yol üzerinde bulunan dükkanları su bastı. Esnafın kovalarla suyu tahliye çalışması kameraya yansıdı. Beşevler Mahallesi'nde Gazi Üniversitesi'ne giden alt geçide sel suyu doldu. Vidanjörle suyun tahliyesi için çalışma yapıldı.

Bahçelievler Mahallesi'nde ise geçen yıl hizmete açılan bisiklet yolu çöktü. Gaziosmanpaşa Mahallesi Koza Caddesi'nde bir servis minibüsü selin ortasında arızalandı. Araçta mahsur kalan 4 kişi itfaiye ekibince kurtarıldı. (DHA)