Olay geçen 6 Mayıs günü Sarıyer'de bir AVM otoparkında meydana geldi. Ömer Birgealp, Florya'daki bir banka şubesinden 100 bin lira çekti. Ardından aracıyla Sarıyer'deki AVM otoparkına geldi. Parayı aracın ön koltuğuna beyaz bir poşet içinde bıraktı. O sırada yanına yaklaşan bir şüpheli AVM girişini sorarak onu oyalamaya başladı.

Ömer Birgealp


Durumdan şüphelenmeyerek yol tarifi yapan Ömer Birgealp, bu sırada aracın kapısını kilitlediğini düşünüp AVM'ye girdi. Ancak geri döndüğünde otomobilinin kapılarının açık olduğunu ve poşetteki paranın bir bölümünün olmadığını gördü.



Polis, şüphelilerin Ömer Birgealp'in lüks cipini bankadan para çekmesinin ardından takip ettiklerini belirledi. Şüphelilerin park edilen otomobilin uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemini sinyal kesici cihaz kullanarak etkisiz hale getirdikleri ve kilitlenmesini engelledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin mağdurun uzaklaşmasının ardından kapısını açtıkları otomobilde bulunan 100 bin liranın yarısını alarak kaçtıkları tespit edildi.



Yapılan çalışmalarda hırsızların  Gürcistan vatandaşları Zaza K., (45)  Giorgi P. (40) ve Margalita K. (31) olduğu anlaşıldı. Şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 36 bin lira para ve jammer cihazı ele geçirildi.

Ele geçen para Birgealp’e teslim edilirken, gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. Zaza K. ve Giorgi P. tutuklandı. Margalita K. serbest kaldı.

Ömer Birgealp, "Alışveriş yapmak için AVM'ye gitmiştim. Parayı ön sağ koltuğa bırakmıştım. Çalınacağı hiç aklıma gelmedi. Arabaya bıraktım çünkü AVM'nin içinde de çaldırabilirdim. Ondan dolayı güvenlik kameralarının olduğu bir yere bırakmak istedim ama maalesef tekrar param gitmiş oldu. Polis arkadaşlar çok sağ olsun, iki saat içinde hırsızları sahil yolunda yakalamışlar, Gürcü plaka bir araçta. 18 bin lira aracın içinde bulunmuş. 18 bin lira ise onların ikamet ettiği evde bulunmuş. Çok sağ olsun polis arkadaşlar yardımcı oldular. Benim başıma geldi, başka hiç kimsenin başına gelmesin." diye konuştu.