İstanbul Boğazı’nda bir teknedeki 2 genç kızın tabancayla gelişigüzel ateş açtığı görüntüler sosyal medyada tepkilere sebep oldu. O görüntüler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmaların ardından teknede ateş eden gençlerin üniversite öğrencisi B. A. ve F.K. olduğu belirlendi.

ÜÇ AY ÖNCE KAYDEDİLDİ

Adresleri tespit edilen  B.A. ve F.K. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin olayın 3 ay önce yaşandığını söylediği öğrenildi. Üniversiteli gençler görüntüyü arkadaşları D.Ö’nün çektiğini, tabancanın ise teknenin kaptanına ait olduğunu söylediği belirtildi.



TEKNE KAPTANINA GÖZALTI

Gözaltına alınan B.A. ve F.K.’nin ifadelerinde ateş açtıkları tabancayı tekne kaptanı A.K.’den aldıklarını söylemleri üzerine A.K.’de gözaltına alındı. A.K. silahın kurusıkı olduğunu öne sürdü. Teknede yapılan aramalarda olayda kullanıldığı iddia edilen kurusıkı silah ele geçirildi.

A.K. hakkında ‘Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ ve ‘genel güvenliği tehlikeye düşürmek’ suçunda işlem yapıldı. Tekne kaptanı A.K. serbest bırakılırken, B.A. ve F.K. da emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'un orta yerinde bir poşet parayı havaya saçtı" desc="İstanbul Fatih'te bir kişi poşet dolusu parayı havaya saçtı. Çevredekiler paraları toplayıp poşetle sahibine teslim etti.  Ancak şahıs poşeti alıp yine paraları havaya attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/18/iecrop/para_16_9_1663485313.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbulun-orta-yerinde-bir-poset-parayi-havaya-sacti-7370403/"]