Olay, saat 18.30 sıralarında Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesindeki bir düğün salonunda meydana geldi. İki aile iddiaya göre, düğünde halay sırası nedeniyle tartışmaya başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce taraflar birbirlerine taş, sopa, tabanca ve bıçaklarla saldırdı. Kavgada ismi açıklanmayan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılardan 4'ü ambulanslarla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, biri ise Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.



KAVGA ACİL SERVİSTE DEVAM ETTİ, PERSONEL KENDİLERİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

Otomobille hastanelere giden taraflar; Balcalı Hastanesi önünde karşılaşınca yeniden kavga etmeye başladı. Bunun üzerine acil servisteki doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi.

Hastane polisinin anonsu üzerine hastaneye çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, buradaki kavgayı sonlandırırken, acil servis önünde de güvenlik önlemi aldı.

Hastanelerdeki yaralıların tedavisi sürerken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Balcalı Hastanesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde ilimiz Sarıçam ilçesinde bir düğünde çıkan kavgada yaralanan kişiler tedavi için hastanemize getirilmişler, yaralı yakınları hastane bahçesinde karşılaşınca tekrar kavgaya tutuşmuşlardır. Taraflar güvenlik güçlerince dağıtılmış hastane bahçesinde ve civarında bu gruptan kimse kalmamıştır. Olay tamamen iki grubun kendi arasındaki tartışma ve kavgasından ibarettir. Hastane hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

BOĞAZI SIKILAN DOKTOR ŞİKAYETÇİ OLDU 

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada yaşanan arbede sırasında bir doktorun da darbedildiği belirtildi. Açıklamada, "Akşam saatlerinde hastanemizin acil servisinde yaşanan iki grubun kavgasında, Çocuk Acil Servisinde de görevli bir doktorumuz olay sırasında kavgaya karışan biri tarafından boğazı sıkılmak suretiyle darbedilmiştir. Görevli doktor arkadaşımız emniyet birimlerine şikayetçi olmuştur. Sağlıkta şiddetin son bulması dileğiyle doktor arkadaşımız nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi. DHA-İHA

[old_news_related_template title="Adana'da sağlık çalışanlarına tehdit iddiasına 1 tutuklama" desc="Adana'da, A.S., Çukurova Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarını tehdit edip acil servise zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/12/iecrop/cukurova-1_16_9_1657638957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/adanada-saglik-calisanlarina-tehdit-iddiasina-1-tutuklama-7245642/"]