Olay, Tophane Hacımimi Mahallesi'nde önceki gün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giyen futbolcu Veysel Sarı'nın babası Mehmet Sarı, sahibi olduğu 5 katlı binayı apart otele çevirmek istedi. Bu kararını kiracılarına bildiren Sarı, yılsonuna kadar dairelerini tahliye etmelerini istedi.

Binadaki 4 kiracı teklifi kabul ederken, 5'nci katta oturan İlkem Onur Cengiz, taşınmak istemediğini belirtti. Bunun üzerine devreye giren ev sahibinin küçük oğlu Şaban Sarı, kiracısına, taşınırsa masrafları da kendilerinin karşılayacağını söyledi. Cengiz, kararından vazgeçmeyeceğini, daireyi yasal süre sonunda tahliye edeceğini ifade etti. Cengiz, bu konudaki anlaşmazlık nedeniyle bir süredir tartıştığı Şaban Sarı ile bir arkadaşı tarafından dairesinin önünde saldırıya uğrayarak, darp edildiği iddiasında bulundu.

"BENİ EVİN İÇERİSİNDEN ÇEKİP DARBETMEYE BAŞLADI" 

Endüstri Mühendisi İlkem Onur Cengiz (33), binada 5 yıldır kiracı olduğunu belirterek, "2018 senesinden beri oturduğum binada yaşıyorum. Bundan bir sene, yani önce de bir alt katta yaşıyordum. Son 6 ayda, bildiğiniz üzere Beyoğlu'nda kiralar aşırı bir şekilde yükseldi ve bu nedenle benim gibi eski kiracıların ödediği kiralar gündeme göre çok düşük kaldı. Bir sürü ev sahibi kiracılarını çeşitli nedenlerle çıkarmaya başladı.

Sene başında benim ev sahibim de yılsonunda kirayı tekrar konuşmak istediğimde bana sene sonunda bu evi bırakmamı istediğini söyledi. Ben kendisine, günün piyasa şartlarında kirayı tekrar değerlendirebileceğimizi, enflasyon artışının farkında olduğumu, bu nedenden dolayı da kirayı yükseltmesine karşı çıkmayacağımı söylememe rağmen bu apartmanın kendisine ait olduğunu ve bir apart otele dönüştürmek istediğini ve beni çıkartmak istediğini söyledi" diye konuştu.

Ev sahibiyle aralarında geçen konuşmanın ardından bu kez devreye küçük oğlu Şaban Sarı'nın girdiğini ifade eden Cengiz, "Şaban Bey, ben tekliflerini reddettikten sonra beni telefonla arayıp taciz etmeye başladı. Kendisinin Tophane çocuğu olduğunu, kendi mülküne çökmelerine izin vermeyeceklerini, oradan bir şekilde çıkartacaklarını söylediler. Ben de onlara herhangi bir şekilde karşılık vermedim, sadece yasal süre neyse o süre içerisinde çıkacağımı söyledim" dedi.

İlkem Onur Cengiz, olayın yaşandığı pazar akşamı, evde bir arkadaşıyla otururken çatıdan sesler gelmesi üzerine dışarı çıktığını, bu sırada Şaban Sarı ile bir arkadaşını terastan inerken gördüğünü, bu sırada yaşanan tartışmanın ardından saldırıya uğradığını iddia etti. Cengiz, şöyle konuştu:

"Şaban Bey bir sorun mu var? dedim. Binayı gezmeye geldiğini söyledi. 'Burası benim mülküm, izinsiz giremezsiniz' deyince arkadaşıyla beni evin içerisinden çekip kapının önünde darbetmeye başladı. Allah'tan arkadaşım içerideydi, arkadaşım çığlık attı. Ağzım burnum patladı o sırada. Burnumda beş, altı yerinde kırık var. Sağ kulağım patladı. Beni bıraktılar, gittiler. Ben de olayın sonrasında hastaneye gittim, darp raporu aldım. Sonra şikayetçi oldum.

Bayram nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunamadım. Sabah savcılığa gittim ama nöbetçi, savcılık herhangi bir işlem almıyordu. Ama bayramdan sonra ilk iş tekrar gitmeyi planlıyorum."

 "BU SÜREÇTE HUKUKİ OLMAYAN BİR ŞEY YAPMADIK"

Kiracılarına saldırdığı iddia edilen Şaban Sarı ise asıl saldırıya uğrayanın kendisi olduğunu savundu. Kiracıyı tahliye etmek için geçtiğimiz perşembe mahkemeye başvuruda bulunduklarını ifade eden Sarı, İlkem Onur Cengiz'in daireyi internetteki bir uygulama üzerinden yabancı turistlere kiraladığını iddia etti.

Sarı, binadaki komşulardan daireyi yabancılara kiraladığını duydum. Telefonla konuştuk; 'Kardeş buranın Fransız, İtalyan, yabancı uyruklu vatandaşlar buraya gelip evinde ikamet ediyor. Benim seninle alakalı bir alt kiralamam yok. Sadece seninle alakalı bir kira sözleşmem var' diye. Orayı kiralıyor, bana üç lira veriyorsa oradan üç yüz lira kazanıyor. Şimdi bunun hukuksal olarak takipçisiyim" dedi.

Sarı, olay günü binaya kontrol amacıyla gittiklerini belirterek "Spontane gelişti, Çatıma baktım, 5-10 dakika oturdum çatımda. Kesinlikle kiracıyla alakalı gitmedim oraya. Yani ben onu kesinlikle rahatsız etmedim. Çatıdan indikten sonra kapıyı açtı, 'Bir saniye bekler misiniz' dedi. Ondan sonra, 'Burası benim özel mülküm' dedi. 'Seni bir daha burada görmeyeceğim' dedi. Üstüme saldırdı, orada bir arbede çıktı. Ondan sonra ben de çektim gittim" şeklinde konuştu.

Kendisinin de darp raporu aldığını söyleyen Şaban Sarı, şöyle konuştu:

"Gerekli şikayetleri de karakola bildirdim. Şu an karşılıklı şikayetçiyiz zaten birbirimizden. Yasal süreçten bahsediyor, evden çıkarılması için. Onları tabii avukatlar daha iyi bilir. Biz zaten bu olay olmadan bir iki gün önce, tahliyeyle alakalı davamızı açtık. Bu tahliye sürecimiz devam edecek.

Biz bu hukuk dışında hiçbir şekilde bir şey yapmadık. Kendi ailemdeki bireylerin de isimlerini zikrediyor. Aile bireylerinin bununla bir alakası yok. Konu benimle alakalı. Beraber kendisi de davacı oldu. Darp raporu aldı. Ben de davacı oldum. Darp raporumu sundum. Kendisi çıktı, kendisi laf attı, kendisi saldırdı. Şu an mağduru oynuyor." (DHA)

[old_news_related_template title="Evi sattı, kiracıyı sokağa attı" desc="Avcılar'da bir emlakçı kontratı devam eden kiracının evine, iki kişiyle birlikte girerek eşyaları sokağa attı. Ebru Öksüz ve çocukları, kaymakamlığın desteğiyle otele yerleştirildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/resimid_203545351_20354535_16_9_1651141112.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/evi-satti-kiraciyi-sokaga-atti-7103354/"]

[old_news_related_template title="Yargıtay'ın kiracı aleyhine kararları için yasa teklifi" desc="Sözleşmeye aykırı yapılan yüksek kira artışları ve Yargıtay’ın kiracılar aleyhine verdiği kararlara yönelik kanun teklifi hazırlandı. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir’in teklifinde, sözleşmede kiraya verenin 'yazılı itirazi kayıt düşmemişse' bedel farkını talep edemeyeceği düzenleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/2-7_16_9_1650186040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yargitayin-kiraci-aleyhine-kararlari-icin-yasa-teklifi-7080026/"]