27 Nisan 2018 yılında silahlı saldırıya uğrayan ve kalbine yakın mermi isabet eden gazeteci Mahmut Özkılıç’ın yaralanmasıyla ilgili olarak dün sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan İbrahim Ay, Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinin ardından tutuklanmak üzere Gaziantep 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Ay, buradaki ifadesinde Mahmut Özkılıç’ı yaralama suçundan halen tutuklu bulunanlardan birisinin kendisini azmettirdiği yolundaki iddiasını reddetti. Ancak, mahkeme heyeti, İbrahim Ay’ın tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren Ay Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı da olan İbrahim Ay’ın, aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen İleri Gazetesi Sahibi Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde arabasına bindiği sırada düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanmıştı.

Olayla ilgili olarak 21 yıl ağır hapis cezasına çarptırılarak tutuklananlardan bir kişinin etkin pişmanlık yasasından yararlanarak, kendisini İbrahim Ay’ın para karşılığı öldürmeye azmettirdiği yolundaki ifadesi üzerine gözaltına alınan GGC Başkanı Ay tutuklandı.

İbrahim Ay’ın ismi, bir süre önce de sosyal medyada bir kişinin kalabalık grupla dövülmesi olayıyla gündeme gelmiş, bu kişinin İbrahim Ay’ın ölen avukat kız kardeşine küfrettiği gerekçesiyle dövüldüğü ileri sürülmüştü.

[old_news_related_template title="Gaziantep’te hakeme çirkin saldırı kamerada" desc="Gaziantep’te bir turnuva çerçevesinde oynanan futbol maçında çıkan tartışma esnasında yedek kulübesinden çıkan bir futbolcunun hakeme yumrukla saldırması amatör kameraya yansıdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/26/iecrop/gaziantp2_20761217_16_9_1656240788.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/gaziantepte-hakeme-cirkin-saldiri-kamerada-7215589/"]