Kaza, sabah saatlerinde Şahmaran Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Şaban Kaya, eşi Asya ile birlikte 01 TU 880 plakalı traktörle tarlaya doğru yola çıktı. Bu sırada traktör, kontrolden çıkarak, sulama kanalına devrildi.

Traktörün altında kalan Kaya çiftini görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbarla gelen ekipler tarafından traktörün altından çıkarılan Kaya çifti, ilk müdahalenin ardında İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Acil serviste yapılan müdahale sonrası Gaziantep'e sevk edilen Şaban Kaya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kazada yaralanan Asla Kaya'nın tedavisi ise sürüyor.

DHA

[old_news_related_template title="Çiftçi, kota cezasına isyan etti: 'Traktörüme, arabama, evime haciz koydunuz! Ben ne yapacağım?'" desc="Yozgat Yerköy'de çiftçilik yapan Ali İhsan Yılmaz, şeker pancarında kotayı dolduramadığı için kesilen 120 bin TL tutarındaki cezaya isyan etti. Tarlasından devlet yetkililerine seslenen Yılmaz, 'Traktörüme, arabama, evime haciz koydunuz. Ben ne yapacağım? Her şeye rağmen üretiyorum. Bizim gibi üreten, çalışan çiftçiyi üretime küstürdünüz. Biz kazanamazsak ülke kazanamaz' diyerek dert yandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/ciftci-1_16_9_1654546114.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ciftci-kota-cezasina-isyan-etti-traktorume-arabama-evime-haciz-koydunuz-ben-ne-yapacagim-7178687/"]