İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kent merkezinde son bir ay içinde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma yaptı.

Ekipler, 7 ayrı hırsızlık olayında şüphelilerin, kapı kilitlerini kırarak ya da demir şebekelerden balkonuna tırmanarak girdikleri evlerden 5 dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu, 20 kol saati, 20 bin lira ve yaklaşık 100 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldıklarını belirledi.



Hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin, aynı suçtan kaydı olan Şahin Y. ile Muhammed D. olduğunu tespit etti. Ekipler, adreslerine düzenlenen operasyonda şüphelileri gözaltına aldı.



Şüphelilerin, Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde hırsızlık için gittikleri bir apartmana girdiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.


Görüntülerde, şüphelilerin dikkat çekmemek için apartmana ellerinde ekmek poşeti ve güvenlik kamerasına yakalanmamak için de açık şemsiyeyle girdikleri yer aldı. Emniyetteki sorgularında suçlarını kabul eden şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

[old_news_related_template title="Sultangazi'de yakaladıkları hırsızı ağaca bağladılar" desc="Sultangazi'de kurulan semt pazarında yankesicilik yöntemi ile hırsızlık yaptığı öne sürülen 2 kişiden biri pazarcılar tarafından yakalandı. Yakalanan şüpheli, esnaf tarafından darp edildi, kaçmaması için de iple ağaca bağlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/09/iecrop/resimid_208533931_20853393_16_9_1657352608.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sultangazide-yakaladiklari-hirsizi-agaca-bagladilar-7240520/"]