Cennet Mahallesinde oturan Ercan Dede, 3 gün önce birinci kattaki balkon demirine kök boyadan yapılan 100 yıllık olduğu belirtilen halıyı astı.

Dede, bir süre sonra dışarı çıktığında halının yerinde olmadığını gördü. Halıyı çevrede de göremeyen Ercan Dede, binanın önündeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.



Rüzgarın uçurduğu halının bir süre yerde kaldığını, daha sonra motosikleti ile gelen bir kişi tarafından özenle katlanarak götürüldüğünü gördü. Dede güvenlik kamerası kayıtlarıyla birlikte polise giderek şikayetçi oldu.



Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmalar sonucunda, motosikletli kişiyi tespit etti. Şüphelinin adresine giden polis ekipleri halıyı katlı halde motosikletin üzerinde buldu. Halıyı alan şüpheli ise gözaltına alındı.



"10 BİN DOLAR DEĞER BİÇİLMİŞTİ"

Ercan Dede, "Pazar günü balkona astığımız halının yerinde olmadığını, düştüğünü gördük. Halı 100 yılın üzerinde dedemden bana hatıra kalmış. Halı Ardahan'da kök boya ile yapılmış. Güneşte solmaz. Halının manevi değeri çok yüksek. Çalan kişi çok değerli olduğunu bilse belki başka bir yere götürür, saklardı. Basmaya kıyamadığımız bir halı. Kuş burnu kökünden boyanmış. Yeni nesil bu halıyı yapamaz. 2014te 10 bin doların üzerinde değer biçilmişti. Evde gözüm gibi bakıyorum" diye konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="100 yıllık bina alevlere teslim oldu" desc="Fatih'te 100 yıllık olduğu öğrenilen 2 katlı metruk ahşap binada çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/2-7_16_9_1647852611.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/100-yillik-bina-alevlere-teslim-oldu-7024303/"]