Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kale Mahallesi’nde devriye gezerken yolda yürüyen şahıstan şüphelendi.

ÇANTASINDA ÇEŞİTLİ EKİPMANLAR BULUNDU

Macaristan uyruklu olduğu belirlenen ve araştırma izni bulunmadığı öğrenilen Z.Z.'nin (55) sırt çantası arandı. Çantada 5 adet camlı kafes ve 3 adet küçük ahşap sepet, 3 tüp kimyasal madde ile içerisinde böcek ve bitki bulunan 3 şişe sıvı, fotoğraf makinesi, kafa lambası, el teleskopu ve 2 adet bıçak bulundu.



BİYOLOJİ ÖĞRETMENİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Biyoloji öğretmeni olduğunu iddia eden Z.Z. isimli şahsın ülkesine götürüp inceleme yapmak üzere topladığını iddia ettiği böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el konuldu. Malzemeler, Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

109 BİN 593 CEZADAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Macaristan uyruklu şahıs, gözaltına alındı. 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 9/a bendine muhalefetten 'izinsiz olarak doğadan yabani canlı örnekleri toplamak suretiyle biyolojik çeşitliliğe zarar vermek' suçundan 109 bin 593 TL idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Böceğin sırtındaki figür, görenleri şaşırtıyor" desc="Batman'da bir çiftçi bahçesinden kopardığı kavunun içinden çıkan sırtında kadın figürü bulunan benekli kalkan böceğini görünce şaşkına döndü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/bocuk_16_9_1660585077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bocegin-sirtindaki-figur-gorenleri-sasirtiyor-7309951/"]