Mardin'de kent merkezinde kuvvetli rüzgarla birlikte Suriye'den gelen toz, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Oluşan toz bulutuyla bazı noktalarda düşen görüş mesafesi sürücülere zor anlar yaşatırken, evlerin balkonları ve araçlar da bu durumdan etkilendi.



Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle bölgede hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini belirtti. Salı gününün ilk saatlerinden itibaren de yüksek kesimlerde zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlar, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Toz taşınımı Mardin'de etkisini sürdürüyor" desc="Türkiye'nin güneyinden gelen toz taşınımı, Mardin kent merkezi ile Nusaybin ilçesinde etkisini sürdürüyor. Görüş mesafesinin düşmesiyle sürücüler zor anlar yaşarken, evlerin balkonları ve araçlar tozla kaplandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/mardin-toz-22_16_9_1649428342.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/toz-tasinimi-mardinde-etkisini-surduruyor-7062690/"]