Geçen pazartesi akşam saatlerinde Siverek ilçesi Camikebir Mahallesi'nde yaşayanlar, sokakta poşette yeni doğmuş erkek bebek buldu.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye gelen ekipler, bebeği hastaneye götürdü, annesinin bulunması için de çalışma başlatıldı. Siverek Devlet Hastanesi'ndeki kontrolde 1 günlük olduğu belirlenen bebek, durumu iyi olmadığı için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.



ÇEVRE BASKISINDAN KORKMUŞ

Polis ekipleri ise yapılan araştırmayla bebeği sokağa terk eden annesinin kimliğini belirledi. Adresine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan, ismi açıklanmayan kadının boşandığı ve bebeği de nikahsız birliktelikle dünyaya getirip, çevre baskısından korkarak terk ettiğini söylediği öğrenildi.

Emniyette sorgulaması süren kişinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Bebeğin ise tedavisinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alınacağı öğrenildi.

TUVALETTE DOĞURUP DÜŞÜK YAPTIĞINI SÖYLEMİŞ

Bebeğin bulunmasından kısa süre sonra düşük yaptığı gerekçesiyle aşırı kan kaybından dolayı hastaneye başvuran 23 yaşındaki S.K. isimli kadının bebeğin annesi olduğu belirlendi. İki gündür polislere düşük yaptığı için kanamasının olduğunu söyleyen ve bebekle bir alakası olmadığını iddia eden kadının bu gün her şeyi itiraf ettiği ve can güvenliği gerekçesiyle sığınma evine yerleştirildiği belirlendi.

Bebeğini sokağa bırakan kadının şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden 3 yıl önce boşandığı ve 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte bir evde yaşadığı öğrenildi. Hamile olduğunu herkesten gizleyen kadının evindeki tuvalette doğum yaptıktan sonra babasının kim olduğu henüz belirlenemeyen bebeği götürüp sokağa bıraktığı belirtildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Sokağa bırakılan bebeğin durumu kötüleşti" desc="Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün gece doğurduğu bebeği sokağa bırakan vicdansız anneyi tespit etmek için çalışma başlatan polis ekipleri, düşük yaptığı gerekçesiyle hastaneye başvuran bir kadını bebeğin annesi olabileceği şüphesiyle tedavi gördüğü hastane odasında gözlem altında tutuyor. Bebeğin kendisine ait olmadığını iddia eden kadının tedavisi devam ederken durumu kötüleşen bebek ise Şanlıurfa merkeze sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/bebekk-iha_16_9_1652220568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sokaga-birakilan-bebegin-durumu-kotulesti-7127336/"]