Van Gölü'nün endemik türü olan, üremek için tatlı sulara göç ettiği 15 Nisan- 15 Temmuz'da avlanması yasak olan inci kefalinin korunması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, jandarma, Sahil Güvenlik ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri aralıksız sürüyor.



Muradiye'de ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak avlanan ve Ağrı'ya götürülmek istenen inci kefali yüklü kamyoneti takibe aldı. Kamyonet, Tansu Mahallesi'nde durduruldu.

Araçta yapılan kontrolde, çuvallar dolusu 2,5 ton inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan sürücüye 18 bin 500 TL ceza uygulanırken, araç ise 15 gün trafikten menedildi. Ele geçirilen inci kefalleri, imha edilmek üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Kaçak inci kefali avcıları, termal dronlar ile takip ediliyor" desc="Van Gölü'nün endemik balık türü olan inci kefalinin yumurtalarını bırakmak için 15 Nisan-15 Temmuz'da tatlı sulara yaptığı göç yolculuğu devam ederken, havadan ve göl üzerinden jandarma ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri, gece gündüz termal dronlar da kullanarak denetimler yapıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/26/iecrop/jandarma1_16_9_1653551329.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kacak-inci-kefali-avcilari-termal-dronlar-ile-takip-ediliyor-7156808/"]