Salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi olan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, ABD’de Covid-19 pandemisinin en kötü aşamasının sona erdiğini söyledi. Fauci, PBS kanalında yaptığı açıklamada ABD’de Covid-19’un pandemi aşamasının sona erdiğini belirtti.

Daha sonra Washington Post gazetesine konuşan Fauci, sözlerine açıklık getirerek pandeminin sona ermediğini ve ABD’de yeni enfeksiyon dalgaları yaşanabileceğini, ancak aşıların etkisiyle ölüm ve vaka sayılarının yüksek olduğu kış aylarında görülen en kötü aşamanın geride bırakıldığına inandığını ifade etti.

Pandeminin yavaşlama aşamasına geçtiğini söyleyen Fauci, toplumun aşı ve enfeksiyon sonucu yeterli düzeyde bağışıklık kazandığını düşündüğünü dile getirdi. Fauci, “Dünyada hâlâ pandemi sürüyor. Buna şüphe yok. Kimse bu durumu yanlış yorumlamasın” dedi.

Birçok uzman, corona virüsünün mutasyon geçirmeye devam ettiğine ve yeni varyantların ortaya çıkabileceğine, bu nedenle pandeminin gidişatını öngörmenin zor olduğuna dikkat çekiyor.

[old_news_related_template title="Bill Gates yazdı: Bir sonraki pandemiyi nasıl önleyebiliriz?" desc="İki yıldan uzun süredir dünyayı esir alan Covid-19, 6 milyondan fazla insanın ölümüne ve milyonlarca kişinin hastalanmasına yol açtı. Covid-19 salgınını önceden öngören ve “aşılarla çip takacağına' dair asılsız iddialarla gündeme gelen Bill Gates, yeni bir pandeminin Covid’den çok daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceğine dikkat çekerek bunun önüne geçmek için yapılması gerekenleri 8 başlıkta sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/gates-reuters_16_9_1650975341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bill-gates-yazdi-bir-sonraki-pandemiyi-nasil-onleyebiliriz-7099007/"]