ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, sağlıkta dönüşümle birlikte 2006 yılından beri uygulanmakta olan performans sisteminin, yeni çıkan ve adı teşvik ödemesi olarak değiştirilen yönetmelikle tekrar sağlık çalışanlarının önüne konulduğunu belirtildi. Çıkan yönetmeliğin sorunlarına çare olmayacağı gibi sorunları daha da arttıracağı uyarısında bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

“Performans daha fazla ve özensiz hasta bakma, gereksiz tetkik ve tedaviler,  gereksiz ameliyatlar, iyileşmeyen hastalar,  tükenmiş sağlık çalışanları demektir.Sağlıkta  şiddeti arttıran en önemli faktörlerden  bir tanesidir. Sağlıkta dönüşüm programı çökmüştür. Performans ne hastaları ne de sağlık çalışanlarını mutlu edememiştir. Üstelik kışkırtılmış sağlık sistemiyle kamunun yükü sağlık alanındaki sorunlara çare olamadan artmıştır. Sağlık bir ekip işidir;  yalnızca hekimlere yapılacak göstermelik iyileştirmelerin çalışma barışının bozulmasına neden olacağı kaçınılmazdır. Üstelik 1. basamağın yok sayılması kabul edilemezdir.”

“MÜŞTERİ DEĞİL HASTA”

Hastanelerin işletme, hastaların müşteri olmadığı belirtilerek, "Aydın Tabip Odası olarak çıkan yeni performans yönetmeliğinin hakkaniyetsiz olduğunu, daha iyi bir performans sistemini  tartışmaktan çok performans sisteminin terk edilmesi gerekliliğini savunuyoruz. Hastaneler işletme, hastalar müşteri değildir. Derhal bu sistem terk edilmelidir. Hastaların yeterli sürede muayene ve tedavi olabildiği, müşteri değil hasta olarak görüldüğü, sağlık çalışanlarına tek kalemde emekliliğe yansıyan insanca yaşamasına yetecek adil bir ücretlendirmenin yapılmasını istiyoruz. Hem hastaların hem sağlık çalışanlarının mutlu olacağı kamucu yeni bir sağlık sisteminin inşası mümkündür” ifadeleri kullanıldı.

[old_news_related_template title="Sağlık-Sen Başkanı: Keyfiyeti ortadan kaldıracak alt düzenlemeler yapılmalı" desc="Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarında değişiklikler içeren yönetmeliği değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yönetmeliğin yanı sıra keyfiyeti ortadan kaldıracak hakkaniyetli alt düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/doktor-2_16_9_1660329999.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/saglik-sen-baskani-keyfiyeti-ortadan-kaldiracak-alt-duzenlemeler-yapilmali-7305042/"]

[old_news_related_template title="Hekimlerden Esin Şenol'a destek: Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz!" desc="Sağlık meslek örgütleri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasıyla “Bilimin ve sağlığın tarafıyız, Esin Şenol'un ve bilim insanlarının yanındayız. Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz” diye seslendi. Sağlık Bakanı'nın sağlıkçılara sahip çıkmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/05/iecrop/hekim_16_9_1659703292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/hekimlerden-esin-senola-destek-susmuyoruz-korkmuyoruz-hicbir-yere-gitmiyoruz-7290424/"]