Çarpık kentleşme, aşırı endüstrileşme ve kimyasalların daha sık kullanılmasıyla birlikte çevre felaketlerinin sayıları da artıyor...

Endişe yarattığı kadar şaşkına çeviren bir olay ise Kolombiya'nın Mosquera kentinde yaşandı... Bölge sakinleri bir sabah uyandıklarında evlerinin bahçelerinde, yollarda ve kapılarının önünde dev boyutlu bembeyaz köpüklerle karşılaştı.

Ne olduğunu anlayamayan ve başta şaşkınlık ve ilgi ile köpükleri inceleyen bölge sakinleri uzmanların olay yerine gelmesiyle durumun endişe verici olduğunu anladı.

Cudinamarca belediyesi, Mosquera kentinde görülen dev beyaz köpük kütleleri ile ilgili incelemelerin tamamlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada şehir içindeki Balsillas Nehri'ne atılan atıklar ve evde kullanılan deterjanların yoğunluğu nedeniyle böyle bir olay yaşandığı duyuruldu.

Endüstriyel bölgeye yakınlığıyla da bilinen şehirde halk kötü haberi aldıktan sonra beyaz köpüklerden uzak durmaya çalıştı. Fakat şiddetli rüzgar sebebiyle zehirli köpükler Los Puentes bölgesinde yoğunlaştı.



Zaman zaman 8 metreye ulaşan dev köpükler, kötü bir kokuyu da beraberinde getirerek bölge sakinlerine "pes artık" dedirtti. Bölgeyi temizleme çalışmaları devam ederken, birçok bölge sakini evlerinden dışarı çıkmadıklarını açıkladı.
[old_news_related_template title="İklim değişikliği bir sonraki pandemiyi tetikleyebilir mi?" desc="Bilim insanları, küresel ısınmanın, hayvanları daha kalabalık bölgelere taşınmaya zorladığı ve bunun da insanlara virüs sıçrama riskini artırdığı konusunda uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/29/iecrop/shutterstock_1709550403_16_9_1651241663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/iklim-degisikligi-bir-sonraki-pandemiyi-tetikleyebilir-mi-7106347/"]

[old_news_related_template title="İklim krizine çözüm: Et yerine böcek proteini..." desc="Yeni bir araştırmaya göre, hayvansal ürünleri böcek proteini veya kültürlü süt gibi gıdalarla değiştirmek küresel ısınmayı, su ve arazi kullanımını yüzde 80'in üzerinde azaltabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/bocek-proteini-reuters_16_9_1650979674.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/iklim-krizine-cozum-et-yerine-bocek-proteini-7099124/"]