BEŞİKTAŞ, Şenol Güneş ile çıkmış olduğu ilk maçta ortaya mükemmel bir performans koyarak Ümraniyespor’u farklı yendi. Bu galibiyet, yanıltmasın. Ümraniyespor, ligin dibinde ve ligin en zayıf takımı. Beşiktaş’ın yüksek temposu karşısında direnç gösteremedi. Bakalım maçta neler oldu?

1) Sürekli yazdığımız bir şey vardı. ‘Beşiktaş çift santrfor oynamalı‘ diyorduk. Beşiktaş bunu yaptı. Cenk Tosun ve Weghorst, artık hücumda goller atan, rakip defansı ezen, birbirlerine boş alanlar yaratan ve sürekli pozisyon bulmaya çalışan iki uyumlu süper forvet.

2) Beşiktaş’ta orta sahadaki verimsizlik sürüyor. Özellikle ofansa katkıları çok az. İlerleyen haftalarda Şenol Hoca, çok daha dengeli ve üretken bir orta saha ile sahaya çıkacaktır.

3) Beşiktaş’ta değişen başka bir şey ise rakibin yapmış olduğu bütün hızlı hücumlara karşı Valerien İsmael, genelde kulübede uyuyordu. Şenol Hoca, bu hücumları önlemek için savunmayı hücumda başlatıyor. Sonuç olarak Şenol Hoca, dokunuşuyla hem hücumdaki etkinliği artırdı hem de en büyük problemi olan rakibin yaptığı kontraları da engelledi.