Kremlin’e sert eleştirileriyle gündemden düşmeyen Rus paralı ordusu Wagner’in lideri Yevgeni Prigozin’in, Ukrayna’ya Rus askerlerinin yerini söyleme teklifinde iddia edildi.

Washington Post gazetesi, Discord sitesine sızan ABD istihbarat belgelerine göre Prigozin’in ocak ayında Ukrayna’ya sıra dışı bir teklifte bulunduğunu yazdı. Rusya Savunma Bakanlığı’nın “Bahmut’taki askerler yeniden gruplara ayrılarak konuşlanıyor” açıklamasıyla “Kaçtılar” diyerek dalga geçen Prigozin’in, Kiev'e "Ukrayna ordusu Bahmut’tan çekilirse Rus askerlerinin yerini size söyleyebiliriz” teklifinde bulunduğu öne sürüldü.

Ukrayna’nın Prigozin’e güvenmediği için teklifi reddettiği belirtilirken Beyaz Saray da haberle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Prigozin ise Washington Post'taki iddiayı "saçmalık" diye reddederek Moskova'daki bazı elitlerin kendisini hedef aldığını savundu.

ZEHİRZEMBEREK AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Ukrayna’nın Bahmut kentinde çatışmalar şiddetlenirken Yevgeni Prigozin, geçen hafta Rus ordusundan gereken mühimmatın kendilerine verilmemesi halinde Ukrayna askerleriyle çatıştıkları Bahmut’tan savaşçılarını çekeceklerini söylemişti.

Rus ordusunun cephaneliklerinde yeteri kadar mühimmat olduğunu kaydeden Prigozin, “Halihazırdaki durum Wagner'in sonunu getiriyor. Wagner şirketinin varlığı kısa bir süre sonra son bulacak. Biz tarih olacağız” demişti.

Prigozin, önceki hafta da mühimmat verilmediği için öldürüldüklerini belirttiği savaşçıların görüntüsünü yayımlayıp Rusya Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'na bağırarak mühimmatın nerede olduğunu sorduğu videoyla gündem olmuştu.