17 yıldan uzun bir sürede pek çok kadına tecavüz ettiğini ocakta itiraf etmesinin ardından görevini suistimal gerekçesiyle memuriyetten ihraç edilen Carrick hakkında açılan davanın duruşması yapıldı.

Yargıç Bobbie Cheema-Grubb, eski polis memurunun halkın önündeki doğruluk ve güvenilirlik görünümü altında kadınlardan canavarca faydalandığını söyledi.

Cheema-Grubb, "Birçok kadına yüzsüzlükle tecavüz ettin ve tecavüze teşebbüs ettin, bazılarını vahşice yaptın ve dokunulmazmışsın gibi davrandın. Mağdurların, yaşadıkları utancın ve korkunun üstesinden gelip seni şikayet edemeyeceklerine güvenerek cüretkar ve zaman zaman da acımasızdın. Yaklaşık 20 yıl boyunca haklı da çıktın ancak şimdi bu 12 kadın ortaya çıkarak ve meslektaşların da onların kanıtlarıyla hareket ederek seni ifşa etti ve bitirdi." ifadelerini kullandı.

Yargıç Bobbie Cheema-Grubb, Carrick'in Londra'da tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevinde intihara teşebbüs ettiğini belirtti.

Daha önce milletvekilleri ve diplomatların korumalığını yapan Carrick, duruşmada, tecavüz ve tecavüze teşebbüs suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

David Carrick 16 Ocak'ta, 17 yıldan fazla bir sürede 24'ü tecavüz olmak üzere saldırı, tecavüze teşebbüs ve haksız tutuklama dahil 49 suçu kabul etmişti.

48 yaşındaki Carrick, işini suistimal ettiği gerekçesiyle 17 Ocak'ta yapılan duruşmada memuriyetten ihraç edilmişti.

Polis kaynakları, Carrick'in kadınlardan bazılarıyla çevrim içi tanışma siteleri aracılığıyla ya da sosyal etkinliklerde tanıştığını ve güvenlerini kazanmak için görevini kullandığını belirtmişti.

Milletvekilleri ve diplomatları koruyan Carrick, 2 Ekim 2021'de gözaltına alınmış ve aynı gün Metropolitan Polisi tarafından açığa alınmıştı. (AA)