Suriye'de depremlerden etkilenen İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus illerinde arama kurtarma çalışmaları 6 Şubat'tan bu yana sürüyor.

SANA'nın haberine göre, depremde Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde rejim kontrolündeki bölgelerde 1262 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 285 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü.



Sahadaki AA muhabirlerinin Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel yetkililer, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, Suriye'nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 1540 kişi öldü, 2 bin 750'den fazla kişi yaralandı.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde süren kurtarma çalışmalarında Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları da yer alıyor.

FİLİSTİN'DEN SURİYE'YE TAZİYE MESAJI

Filistin resmi haber ajansına (WAFA) göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas telefonla görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a "Suriye'deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz." dedi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Abbas, yaralananlar için de acil şifalar temennisinde bulundu.

Abbas, "Filistin yönetimi ve Filistin halkı, bu büyük felakette Suriye'deki kardeşlerinin yanındadır. İmkanları nispetinde her türlü desteği vermeye hazırdır." ifadelerini kullandı. (AA)