Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, alaşımlı veya alaşımsız demir ve çelikten yassı hadde mamullerinin menşe ülkelerine göre düzenlenen gümrük vergilerinin yürürlük tarihi 1 Mayıs olarak değiştirildi.


Alaşımlı veya alaşımsız demir ve çelikten yassı hadde mamullerinin şubat ayında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla düzenlenen, ancak daha sonra 1 Nisan'a ertelenen yürürlük tarihi bir kez daha ertelenmiş oldu.

30. GÜN YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİ


Cumhurbaşkanlığı'nın 28 Ocak tarihli ithalat rejimi kararı kapsamında, 7208 ile 7212 sayılı gümrük tarife istatistik pozisyonları (GTİP) ile 7225 ve 7226 sayılı GTİP'leri arasında yer alan alaşımlı veya alaşımsız demir ve çelikten yassı hadde mamullerinin gümrük vergileri, menşe ülkelerine göre yüzde 0 ila yüzde 20 arasında değişen oranlarda düzenlenmişti.

Kararla düzenlenen gümrük vergisi oranlarının kararın yayımını izleyen 30. gün yürürlüğe girmesi hedeflenmişti.

Söz konusu kararın dip notlarında ise bazı üretim tesisleri için bu gümrük vergilerinin geçici bir süre yüzde 13 ve yüzde 15 olarak uygulanarak nihai kullanım hükümlerine tabi olması kararlaştırılmıştı. (REUTERS)