Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerdeki kooperatifler için sarmalı kıyılmış tütün satışında yüzde 55 olan ÖTV'yi yarıya indirdiklerini açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte depremin vurduğu Adıyaman'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada tütünle ilgili vergi düzenlemesine ilişkin bilgi verdi.

YARIYA İNECEK


"Sarmalı kıyılmış tütünden aldığımız ÖTV'yi, tütün cinsine göre farklılaştırmak için genel bir çalışma zaten yürütüyorduk" diyen Erdoğan, "Deprem sebebiyle OHAL bölgesindeki illerimizde faaliyet gösterilen sarmalık kıyım üreten kooperatiflerimiz için hızlı düzenleme yapmayı kararlaştırdık" şeklinde konuştu..

Erdoğan, "Kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 olan ÖTV oranını yarıya indiriyoruz. Üreticilerimiz şirketlere göre daha avantajlı şekilde ürünlerini pazarlama imkanı bulabilecektir. Düzenleme birkaç gün içinde hayata geçecek" açıklamasında bulundu.

İNŞA EDİLECEK KONUTLAR


Erdoğan ayrıca deprem bölgesinde inşa aşamasına gelinen konut sayısının 309 bini bulduğunu, inşası başlayan konut sayısı 14 bin 500'e ulaştığını belirterek deprem bölgesi genelinde 75 bin 681 köy evi yapılacağını açıkladı.