Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adana'da saat 22.35'te deprem oldu. Yüreğir ilçesindeki deprem 4 büyüklüğünde gerçekleşti.

AFAD'ın açıklamasına göre, deprem yerin 6.88 kilometre derinliğinde meydana geldi.

KANDİLLİ: DEPREM 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi ise depremin Ceyhan ilçesinde, 4.1 büyüklüğünde ve yerin 5.7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Depremin kentte kısa süreli paniğe neden olduğu öğrenildi.



"HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, depremin ardından sahada incelemelerde bulundu. Kocaispir, daha sonra yaptığı açıklamada, yoğun bir sesin ardından kısa süreli bir deprem yaşandığını belirtti.

İlçedeki vatandaşların tedirgin olduğunu ifade eden Kocaispir, deprem sonrası bölgede incelemeler yaptığını aktardı. Kocaispir, vatandaşlarla bir araya geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

* "Eski Misis, Abdioğlu, Geçitli Cumhuriyet mahallelerinde yoğun hissedildi. Adana'nın diğer ilçelerinde de kısmen hissedildi. An itibarıyla bize yansıyan herhangi sıkıntı, yıkılmış binamız söz konusu değil. 6 Şubat'tan beri devam eden yoğun depremler vatandaşlarımızı tedirgin ediyor.

* Vatandaşlarımız şu anda maalesef sokağa çıkmış durumdalar. Biz de sahadayız. Gezdiğim bazı mahalleler var. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yok. Allah bir daha göstermesin. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda bu psikolojiyi de hep beraber atlatacağız."



SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER