Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve pek çok kenti etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem barajları gündeme getirdi.  Bilim Akademisi üyesi yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün ‘Barajlar kontrol edilmeli’ paylaşımı Elektrik Mühendisleri Odası’nda da yankı buldu. SÖZCÜ’ye konuşan EMO Genel Başkanı Mahir Ulutaş, Görür’ün çağrısını haklı bulduklarını söyledi.



Bölgede elektrik arzında sıkıntı yaşandığına dair kendilerine ulaşan bilgi olmadığını söyleyen Ulutaş; “Bölgede elektrik arzı ile ilgili şimdilik sıkıntı yok. Doğalgaz kesintileri yapılıyor. Isınma açısından ciddi bir sorun yaşanıyor. Deprem bölgelerinde zaman zaman kontrollü elektrik kesintisi uygulanır. Bu hasarı engellemek açısından normal bir durumdur.

Barajların kontrol edilmesi lazım. Deprem bölgesi enerji arzı bakımından büyük barajların bulunduğu bölge. Bize ulaşan bir sıkıntı yok ama barajlarda deprem kontrolü yapılmalı. Depremin etkilediği alan su zengini bir bölge. Atatürk Barajı bu bölgede yer alıyor. Özellikle Adana ve Hatay’da çok sayıda küçük santral var. Sadece hidroelektrik santralleri değil diğer içme ve sulama amaçlı barajların da kontrol edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.