Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki kalıcı deprem konutları ve hastane temel atma törenine giderken, bazı kişiler yolda bozkurt işareti yaptı. Bu sırada Erdoğan da yolda bekleyen vatandaşlara oyuncak fırlattı.

Daha önce miting meydanlarında vatandaşlara çay atan Erdoğan’ın bu kez oyuncak fırlatması sosyal medyada gündem oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Çay bitmiş, halkın kafasına oyuncak atıyor. Dikkat edin başınıza gelmesin yorumu yaptı.

Bir başkası ise, “Canları oyun mu istemiş te koca koca insanlara oyuncak atıyor?” paylaşımı yaptı. Bir kullanıcı ise, “Deprem bölgesinde ne işlerine yarayacaksa bu hediyeler” diye tepki gösterdi.

ÖZTRAK: KOCA BİR REZİLLİK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki kalıcı deprem konutları ve hastane temel atma törenine giderken vatandaşlara oyuncak dağıtan Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

*Gezindiği sokakların enkazında binlerce insanımız can verdi. Hala enkazda cenazesi bulunmayan vatandaşlarımız var.

*Atadığı Bakan milletten deprem bölgesine çay, terlik, eşofman istiyor. Bakanı atayan otobüsten milletin kafasına oyuncak fırlatıyor. Koca bir rezillik 24 saniyede.

YANGIN VE SEL BÖLGELERİNDE ÇAY FIRLATMIŞTI

Erdoğan daha önce de Marmaris'teki orman yangını faciasının ardından ilçede toplananlara ve yol kenarında bekleyenlere çay fırlatmıştı.

Aynı davranışı Batı Karadeniz'deki sel felaketinin ardından gerçekleştirdiği ziyarette de tekrarlayan Erdoğan yoğun eleştiriyle karşılaşmıştı.



“ABİ SEN NEDEN HEP BÖYLE KAFAYA KAFAYA BİR ŞEYLER ATIYORSUN?”

Erdoğan’a bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

Enginyurt paylaşımında “Süleyman Soylu, Deprem bölgesinde çay ihtiyacı var, kahvaltılık yok diyor. Erdoğan bu sefer de kafalara oyuncak atıyor. Abi sen neden hep böyle kafaya kafaya bir şeyler atıyorsun? Hayır hasenat kimse görmeden yapılır. Versen adamlarına da, elden dağıtsalar daha sevap olmaz mı?” ifadelerini kullandı.