Kocaeli'nin Körfez ilçesi Güney Mahallesi'ndeki bir restoranda arkadaşıyla dün öğle saatlerinde yemeğe giden 3 çocuk annesi Ajda Yatar, 1 ay önce boşandığı Vahyettin Polat (37) tarafından tabancayla vuruldu. Yatar, başına ve boğazına isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirdi.

Ajda Yatar'ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Yukarı Hereke Camiine getirildi.

Cenazede Yatar'ın babası Haydar Yatar ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ajda Yatar, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.



BOŞANDI AMA PEŞİNİ BIRAKMADI 

Ajda Yatarın ağabeyi Aydoğan Yatar, kız kardeşinin 10 yıl önce evlendiğini belirterek şunları söyledi:

"Evlendikten sonra sürekli eş şiddeti yaşadı. 11 ay önce Yalova'da sığınma evine alındı. Kendisini alıp eve getirdik. 1 ay önce resmi olarak boşandı ama eski eşi kardeşimin peşini bırakmadı.

Ağabey Aydoğan Yatar kardeşinin yaşadığı kabusu anlattı


"HAYATIN DA İLK KEZ DIŞARDA ARKADAŞIYLA YEMEK YERKEN..."

Koruma talebinde bulunduk ama buna rağmen sürekli burada dolaşıyor, bizi tehdit ediyordu. Kardeşim işe girecekti, iş görüşmesine hazırlanırken hayatında ilk kez arkadaşıyla dışarda yemek yerken ayrıldığı eşi takip edip, korkunç cinayeti işleyerek vahşice kardeşimin kafasına 4 el ateş edip, öldürüyor.

Olaydan sonra da elini kolunu sallayarak kaçıyor. Kız kardeşim öldürülen eş cinayetlerinin ilk kurbanı değil, ama son olsun."

Ajda'yı katleden cani her yerde aranıyor


ŞÜPHELİ ARANIYOR

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, olayın ardından geldiği araçla kaçan Vahyettin Polat'ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)