Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından olan ve 18 Ocak'ta başlayan 'Kış Tatbikatı-2023', devam ediyor. Almanya, Azerbaycan, İngiltere dahil 17 ülkeden katılımcının yer aldığı tatbikat, cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı kış tatbikatı olma özelliğini taşıyor.



Kars'ın Sarıkamış ilçesinde devam eden tatbikat 2 Şubat tarihinde sona erecek. Zorlu kış koşullarında devam eden tatbikatın görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından paylaşılmaya devam ediliyor.



Yoğun kar yağışının etkisi altında olan Sarıkamış'ta zaman zaman eksi 18 dereceye kadar düşen dondurucu soğuğa aldırmadan verilen görevleri yerine getiren Mehmetçiklerin görüntüleri adeta nefes kesiyor. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi tarafından da takip edilmesi planlanıyor.



"İSİMSİZ KAHRAMANLARI BİRDE KIŞ TABİKATINDA İZLEYİN"

MSB tarafından yapılan paylaşımda, "Korkusuzca ve profesyonelce her türlü zor görevi üstün başarıyla yerine getiren Özel Kuvvetler Komutanlığımızın isimsiz kahramanlarını bir de Kış Tatbikatı’nda izleyelim" denildi.



Görüntülerde Özel Kuvvetler Birliklerinin zorlu kış koşullardaki operasyon faaliyetleri yer aldı.

Tatbikatta 43 değişik türde 651 araç, 23 değişik cins ve çapta 865 silah kullanılıyor. Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirildiği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alıyor.