14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından, Samsun AKP İl Başkanlığı tarafından kentin belirli noktalarına, 28 Mayıs'taki ikinci turda Cumhurbaşaknı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu Türk bayraklı afişler asıldı. İlkadım ilçesinde bulunan ve miting alanı olarak belirlenen Cumhuriyet Meydanı’nın her iki tarafı dev Erdoğan afişleriyle kapatıldı. İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, miting olmamasına rağmen meydanda asılan ve çeşitli noktalara konulan Türk bayraklı afişlerin kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yaptı.



SEÇİM KURULU TOPLATILMASINA KARAR VERDİ

İlçe Seçim Kurulu, 24 Mayıs günü toplantı yaparak afişler hakkındaki şikayeti değerlendirdi. AKP’li üyenin karşı çıktığı ve MHP’li üyenin çekimser kaldığı oylama sonucunda kentin çeşitli noktalarına konulan Türk bayraklı Erdoğan afişleri ile meydanı çevreleyen dev Erdoğan afişlerinin kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verdi. Ancak, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına AKP’liler uymadı.



“HERKESİN HABERİ VAR KALDIRAN YOK”

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, afişlerin kanunsuz bir şekilde günlerdir asılı olduğunu söyleyerek, “Bu afişlerin buradan kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurduk ve elimizde karar var. Uzun süredir bu kararın uygulanmasını bekliyoruz. Bu karardan Samsun Valiliği’nin, Emniyet Müdürlüğü’nün ve AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisi var. Biz adil bir seçim istiyoruz ve adil bir seçim olması için mücadele ediyoruz. Hukukun, adaletin ve kanunların uygulanmasını bekliyoruz. Kararın uygulanması için ilgili yerlerin harekete geçmesini istiyoruz” dedi.