Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik başarılı bir operasyona daha imza attı. 15 yıldan bu yana terör örgütü dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten 'Şoreş' kod adlı Ramazan Güneş'in Irak’ın kuzeyinde bulunduğu yer, MİT Dış Operasyonlar Dairesi Başkanlığı'na bağlı özel bir ekip tarafından tespit edildi.

1 YILDIR ADIM ADIM İZLENİYORDU

Bir yıldan beri adım adım izlenen terörist, yerel istihbarat ağından da alınan teyitli bilgiler üzerine özel bir operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinin 500 bin lira para ödüllü gri kategorisinde yer alan terörist Ramazan Güneş, terör örgütü PKK’nın silahlı kolu HPG’nin içinde “Hezen Taybet” olarak bilinen sözde özel güç yapılanması içinde suikast ve sabotaj eylemlerinden sorumluydu.



60 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ŞEHİT ETMEKTEN ARANIYORDU

Suriye’nin kuzeyini işgal eden PKK-YPG saflarında da uzun süre IŞİD’e karşı çatışmalarda yer alan terörist Ramazan Güneş, Hakkari kırsalını içine alan sözde Zagros sahası içinde çok sayıda sınır karakoluna düzenlenen saldırılardan dolayı aranıyordu.

Terörist Güneş’in, 12 ayrı silahlı baskında 19 Ekim 2011’de Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi TOKİ Polis Lojmanları başta olmak üzere birçok noktaya eş zamanlı gerçekleştirilen ve 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu baskında saldırı grubu içinde yer aldığı bildirildi.

Teröristin ayrıca Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve Derecik ilçelerinde Hantepe, Gediktepe, Durankaya, Ördekli karakollarına yönelik saldırılara da katıldığı ve 60 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain eylemlerde bizzat yer aldığı öğrenildi.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI VARDI

Terörist hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek, patlayıcı madde imal etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyordu.