Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Cemal Metin Avcı’ya önce ağırlaştırılmış müebbet cezası vermiş, ardından cezada indirim uygulayarak, 23 yıl hapis cezasına hükmetmişti. Tutuksuz sanıklar Mertcan Avcı, Ayten Avcı, Selim Avcı, Eda Karagün ve Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar verilmişti.

DAVA YENİDEN GÖRÜLECEK

Yerel mahkemenin kararının ardından taraflar dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararında bulunan hukuka aykırı hususların ancak yeniden yargılama yapılarak giderilebileceğinin anlaşıldığını belirterek, davanın yeniden görülmesine ve duruşma hazırlığı işlemlerinin başlanmasına karar verdi.

SEGBİS İLE KATILACAK

Sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanığın cezaevine müzekkere yazılarak duruşma günü SEGBİS ile hazır edilmesinin istenmesine karar verdi.

Ceza dairesi, duruşmanın 15 Şubat’ta görülmesine oy birliği ile karar verdi.

‘HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir ise karara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi istinaf talebini esastan reddetmemiş, karardaki hukuka aykırı olan hususların ancak duruşma açılması yoluyla yeniden yargılama yapılması suretiyle giderilebileceğine hükmetmiştir. Bu yönüyle 15 Şubat tarihinde bir duruşma günü verilmiştir.

Şayet kararın hukuka uygun olduğu düşünülseydi, istinaf talebi esastan reddedilebilecekti. Fakat mahkemenin gerekçesinde de vurguladığı üzere karardaki hukuka aykırılıkların düzeltilmesi ancak yeniden yargılama ve duruşmayla giderilebileceğinden 15 Şubat tarihine 4. Ceza Dairesi tarafından duruşma günü verilmiştir. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek.”