Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar ve Sinyal İstihbaratı Başkanlığı 22 Şubat günü Suriye’de bir nokta operasyona daha imza attı.

14 Kasım 2022’de İstanbul Taksim’de 6 kişinin ölümü, 83 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının azmettiricisi ve planlayıcılarından oldukları belirlenen iki teröristi, yakalanan teröristlerin sorgu ve ifadelerinden yola çıkan MİT takibe aldı.

Sinyal takibi ve MİT’in yerel ajan ağlarıyla iki teröristin Suriye’nin Haseki Vilayetine bağlı olan Mardin’in Nusaybin ilçesinden El Kâhtaniye ilçesine sivil bir arazi aracıyla geçiş yapacakları bilgisi üzerine operasyon için harekete geçildi.



İki teröristin içinde bulunduğu araç uydudan takip edilerek sivil yerleşim alanlarından uzaklaştığı anda Bivera köyü yakınlarında silahlı insansız hava aracıyla akıllı mühimmatla düzenlenen nokta hava harekâtında araç içindeki iki terörist özel bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin Türkiye’ye yönelik bombalı saldırılar planlayan terör örgütü PKK-YPG’nin üst düzey sorumlularından Hosseyin El Khalid ile Halil Menci oldukları tespit edildi.