Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından itiraz süreci devam ediyor. TİP İzmir Milletvekili Adayı İrfan Değirmenci, bugün sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İzmir 2. Bölge’de milletvekili seçiminin geneline itirazda bulunduklarını duyurdu.

Değirmenci, “İzmir'de, 500 sandıkta doğrudan sandığa ve buradan referansla İzmir seçiminin geneline itirazda bulunduk. Yanıt bekliyoruz. Sizi bilgilendireceğim” dedi

"14 İLÇEDE YSK'LARA İTİRAZLAR YAPILMIŞTIR"

TİP İzmir İl Başkanlığı da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İzmir 2. Seçim Bölgesi’nde, hukuk büromuzun ıslak imzalı tutanakları incelemeleri sonucu, çelişkili olan 500'e yakın oy sandığı hakkında Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Tire, Kınık, Ödemiş, Aliağa olmak üzere toplam 14 ilçede YSK'lara itirazlar yapılmıştır. Oylarımıza sahip çıkıyoruz."

"YÜZDE 545 KATILIMLI SANDIK!"

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Okuyan, "14 Mayıs’ta yüzde 545 katılımlı sandık var! 2839 sandıkta yüzde 100’ün üzerinde oy kullanılmış. Görev kağıdıyla oy kullanmanın nasıl bir tuhaflık yarattığının kanıtı. Ve yüksek katılımlı yerlerin hepsinde AKP açık ara önde" ifadelerini kullandı.



"BUNU YAPMAYIN!"

TİP Milletvekili adayı İrfan Değirmenci de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İzmir'de TİP olarak sandık sonuçlarına itirazlarımıza CHP üyeleri hariç tüm diğer parti üyelerinden red geliyor ve buna Millet ittifakının diğer partileri de dahil! Bunu bu halka yapmayın."



"İTİRAZLAR İNCELENMEDEN REDDEDİLİYOR"

Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi Üyesi Özgür Urfa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, İzmir ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların incelenmeksizin reddedildiğini öne sürdü.

Urfa, “TİP’in İzmir ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar incelenmeksizin reddediliyor. Dilekçelerin ekinde imzalı tutanaklar olmasına rağmen itirazlarımız ‘delilsiz/gerekçesiz’ olduğu iddiasıyla reddedilmiş. Bu kararlara karşı il seçim kuruluna itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

image small

“MEKANİZMA ŞÖYLE İŞLEDİ…”

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu. Sandıkta hile olduğunu öne süren Ergün, şunları söyledi:

“Ana muhalefet şimdi ne yapıyor bilmem (Seçim sürecinde kimi yöneticileri ve paralı elemanları AKP’den çok bizimle uğraşmıştı). Biz ise kapsamlı rapor hazırlıyoruz ve Sarayı yenmeye odaklıyız. Tek tek sandıklarda oy çalma dışında seçmen iradesini gasp mekanizması şöyle işledi:

Referandumda bariz örneğini yaşadığımız bir operasyon yapıldı. Pek çok sandık ve okulda tam kontrol sağladılar. Buralarda becerebildikleri oranda tulum oy çıktı. Beceremediklerinde, yani muhalifler bir şekilde sandığa gelebildiğinde) kullanılmayan oyları kendilerine yazdılar.

TEK TEK SIRALADI

Bunu nereden görebiliyoruz? İstatistiksel olarak kayıtlı seçmenin yüzde 95 üzerinde oy kullanmaya gitmesi neredeyse imkansızdır. Seçmen listeleri belli olduktan sonra mutlaka birileri hasta olur veya ölür. Oy kullanmaya gidemez. Bakalım YSK verileri ne söylüyor?

Yüzde 95 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 19.562. Yüzde 95 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 19.562 Yüzde 98 ve üzeri katılım olan sandık sayısı: 6.991 Buralarda geçerli oy sayısı: 825.130 Buralarda Cumhur İttifakı oy oranı: yüzde 59

Bazı sandıklarda tüm seçmenler oy kullanıyor, üstüne bütün görevliler, üstüne belki oradaki polisler ve benzeri böyle olan: Yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı: 4841. Yüzde 100 ve üzeri oy kullanılan sandıklardaki oy sayısı: 422 bin

“AYNI REFERANDUMDAKİ GİBİ…”

Aynı referandumdaki gibi burada da Urfa, Muş öne çıkıyor. Sonra aklımıza şu geliyor. Bu operasyonda MHP kayırılmış olabilir mi? MHP’nin yüzde 50 ve fazla oy aldığı sandıklara bakıyoruz. Aaa… Osmaniye’de sadece 27 sandıkta MHP yüzde 50 ve fazla oy alırken Urfa’da 141 sandık!

“BİRBİRİMİZE DEĞİL SARAY’A KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Muş’ta 57 sandık. Şimdi bakmamız gereken deprem bölgeleri… Ona da çalışıyoruz. Bir de bu verileri Cumhurbaşkanlığı seçim verileriyle kıyaslayacağız. Ama her durumda hem 14 Mayıs için gerekli itirazları yapacağız ve birbirimize değil Saray’a karşı mücadele edeceğiz.”