Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7'lik depremde büyük hasar gören Malatya'da özellikle Yeşilyurt ve merkez Battalgazi ilçesinde yıkımların yoğun olduğu görüldü.

Kar yağışı altında devam eden çalışmalarda ekipler enkaz altında kalan kişilere ulaşmaya çalıştı.



2 KİŞİ EN KAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Yeşilyurt ilçesinde 5 kattan oluşan 2 bloklu apartman enkazında yapılan çalışmalarda 2 kişi sağ çıkarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

8 KATLI BİNA YIKILDI

Battalgazi ilçesinde içerisinde sporcuların konakladığı yıkılan otelde ise arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, bu kez merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem oldu.

Deprem, Malatya'da da çok şiddetli hissedildi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede 8 katlı bir bina yıkıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar ve kurtarma ekipleri panikle sağa sola kaçıştı. Ardından devam eden artçılar çevredeki binalarda hasar oluşturdu. 7.6 büyüklüğündeki depremde kent genelinde çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi.

Binaların boşaltılmış olması can kaybının önüne geçti. Artçı depremlerin devam etmesi nedeniyle ekipler çalışmalara bir süre ara verdi.

ADANADA, İKİNCİ DEPREMDE 15 KATLI BİNA KISMİ OLARAK YIKILDI

Adana'da da, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde merkez Çukurova ilçesinde bulunan 15 katlı Mete Apartmanı'nın ön cephesi yıkıldı. Binanın enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.

HASTANE ENKAZINDA 2 KİŞİ DAHA ÇIKARILDI

Öte yandan Gaziantep'te, ekiplerin çöken çok sayıda binanın enkazında arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalar Ayşe- Mehmet Polat Sitesi ve Emre Apartmanında yoğunlaştırılırken, kentteki kötü hava koşulları kurtarma ekiplerinin işlerini zorlaştırıyor. Kurtarma çalışmalarına AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri katılıyor.

Ekipler, Gazi Muhtar Bulvarı'nda yıkılan 4 katlı binanın enkazından 2 kişiyi çıkarırken, çevrede endişe ile bekleyen vatandaşlar yakınlarından gelecek haberi bekliyor.

BİR BİNA DAHA YIKILDI

Kent merkezindeki İbrahimli Mahallesindeki Emre Apartmanının karşısında bulunan 10 katlı bina, saat 13.24te meydana gelen Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde yıkıldı. Çevrede bekleyen vatandaşlar panik içinde güvenli alanlara kaçmaya çalıştı. İlk deprem sonrası boşaltılan binanın yıkılması kameralara yansıdı.

Öte yandan, kalenin yanında bulunan ve 17 inci yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı da çöktü. Bölgede ekiplerin çalışmaları devam ediyor. (DHA)