Sivrihisar ilçesinin kırsal İstiklalbağı Mahallesinde çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu, geçen yıl temmuz ayında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. 5 kurşun isabet eden Topaloğlu, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Aynı mahallede yaşayan Ahmet Çetin, katili gördüğünü söyledi. Jandarma olayla ilgili Çetini gözaltına aldı. Ahmet Çetin, ifadesinde kar maskeli saldırganı olay yerinden kaçarken gördüğünü ve arkasından yetişemediğini söyledi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Çetin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından katil zanlısı olduğu düşünülen Ahmet Çetin hakkında Eskişehir 5inci Ağır Ceza Mahkemesine kasten öldürme suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına, tutuksuz sanık Ahmet Çetin ile saldırıda ölen çoban Mehmet Topaloğlu'nun yakınları katıldı.

"BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM"

Mahkemede ifadesi alınan sanık Ahmet Çetin, çoban olan Mehmet Topaloğlu'nu kendisinin öldürmediğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Ben kimseyi öldürmedim, bunu en başında söylemek istiyorum. Olay yerine yakın bahçenin oradan ateş ederek bir şahsın atladığını gördüm. Ben bundan önce olay yerinden yaklaşık 50-60 metre mesafeden Mehmet'in geldiğini görebiliyordum. Ben silah sesini duydum, arkasından da bu şahsın bahçeden atladığını gördüm.

Mehmet'in sol tarafından ateş ederek arkasına dolandı. Dere yatağına doğru gitti. Siyah kar maskeli, siyah penyeli ve altında gri nokta bir eşofmanı vardı. Ayağında ne olduğunu göremedim.

Bu şahsın boyu yaklaşık 1,70- 1,80 boylarındaydı. Şahıs, çalılık bir araziye girdi, ben ise ayağımda da terlik olduğu için bu yere girmem mümkün olmadığından önünü kesmek için dolandım. Dere yatağına baktım, şahsı göremedim."

Sanık Ahmet Çetinin ardından tanıkların da ifadesi alan mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)