Melih Gökçek tarafından 2013 yılında belediye kaynaklarından satın alınan ve geçen yıl Aralık ayında geri verilen edilen Toyota Land Cruiser marka cip için1 milyon 871 bin 122 TL muhammen bedel tespit edildi. 4 isteklinin katıldığı ihalede en yüksek teklif 2 milyon 202 bin TL oldu.
İhale komisyonu, satış ihalesine az sayıda istekli katılması ile ihale sonucunda satış bedelinin düşük kalması sebebiyle kamu yararı gereği ihaleyi oy birliğiyle iptal etti.
2013 model siyah renk, Toyota Land Cruiser zırhlı, 8 silindirli 4,5 litrelik motora sahip aracın satışı için yeniden ihaleye çıkılacak.
[old_news_related_template title="Melih Gökçek'in 50 ay sonra iade ettiği cip satılıyor" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi, tasarruf odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda maliyetleri yüksek ve eski döneme ait lüks araçların satışını sürdürüyor. ABB, eski belediye başkanından ısrarla geri istenen ve 50 ay sonra geri alınan 1 adet zırhlı arazi aracını 23 Haziran 2022 tarihinde ihaleyle satışa sunacak. ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak ihalede, lüks cip 1,8 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/depophotos_17576728_16_9_1655894385.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/melih-gokcekin-50-ay-sonra-iade-ettigi-cip-satiliyor-7208361/"]
Gökçek'in cipi satılamadı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yıllar sonra geri alınabilen zırhlı cip satışa çıkarıldı. İhalede 2.2 milyon teklif verildi. Fiyatı düşük bulan komisyon ihaleyi iptal etti. Cip için yeniden ihale yapılacak.