Daily Mail'in haberine göre, yaklaşık 170 çalışmanın gözden geçirilmesine dayanan bulgularda, söz konusu nanopartiküllerin bağırsak mikrobiyomlarını değiştirebileceği ve bağırsak hücrelerine zarar verebileceği ortaya konuldu. Bunun da, doğan çocuklarda alerji seviyelerini ile alerji riskini artıracağını belirten araştırmacılar, gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ
Bağırsak küçük parçacıkları emmez, bunun yerine bir araya toplanırlar ve çevredeki bakterileri bozarlar. Mikrobiyom bağışıklık sistemine çok bağlı olduğu için, araştırmacılar bunun alerji gelişiminde rol oynayabileceğini teorileştiriyor. Çocuklarda alerjiler yetişkinlerden daha yaygın olduğundan, araştırmacılar bunun teorilerini desteklediğini savunuyorlar.
Frontiers in Allergy'de yayınlanan araştırma için Paris-Saclay Üniversitesi'nde insan sağlığı uzmanı olan Dr. Karine Adel-Patient, "Bu tür bir maruziyetin gıda alerjisi gelişimi üzerindeki etkisi bugüne kadar değerlendirilmedi."
"İncelememiz, gıda kaynaklı inorganik nanoparçacıklara maruz kalmayla ilgili riski ve bunun çocukların sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirmelerine yönelik acil ihtiyacı vurgulamaktadır." dedi.
[old_news_related_template title="Virüs salgını nedeniyle çocuk hastanelerinin yoğun bakım üniteleri doldu" desc="Almanya'da RVS virüsü salgını nedeniyle birçok çocuk hastanesinin yoğum bakım ünitelerinin kapasitelerinin dolduğu bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/07/almanya-virus-salgini.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/virus-salgini-nedeniyle-cocuk-hastanelerinin-yogun-bakim-uniteleri-doldu-7520829/"]
[old_news_related_template title="Bilimsel araştırma: Börek, kek gibi yiyecekler bunama riskini artırıyor" desc="Yapılan bir araştırma, şeker içeren gıdalardan oluşan bir beslenme tarzının bunamaya yol açabileceğini ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/06/shutterstock_328511012.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilimsel-arastirma-asiri-islenmis-gidalar-bunama-riskini-artiriyor-7519257/"]
[old_news_related_template title="Dikkat... Yo-yo diyeti, sağlıksız beslenmekten bile kötü olabilir" desc="Araştırmacılar, sağlıklı ve sağlıksız gıdalar arasında sürekli geçiş yapmanın diyabet ve kalp hastalığı riskini artırdığını söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/28/iecrop/shutterstock_1954414906_16_9_1656418989-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/dikkat-yo-yo-diyeti-kalp-hastaligi-ve-diyabet-riskini-artiriyor-7219190/"]