İsmet Saz İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. İsmet Saz Turizm Bakanlığı’na bağlı TUREM adlı okuldan mezun olarak turizm sektörüne ilk adımını attı. İşte İsmet Saz'ın bilinmeyenleri... İSMET SAZ KİMDİR? ismetsaz.com'da yer alan bilgilere göre, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan İsmet Saz Turizm Bakanlığı’na bağlı TUREM adlı okuldan mezun olarak turizm sektörüne ilk adımını attı. Bu alandaki tecrübesi İsmet Saz’ın yaratıcılığını özgürce ifade edeceği mutfağa girmesine ön ayak oldu. Lisans eğitimine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nde devam eden İsmet Saz mezun olduktan sonra Four Seasons Hotel’de çalışmaya başladı. Kısa sürede işinde başarıyı yakalayan İsmet Saz, ünlü şef Carlo Bernardini ile tanıştı, şef Decanter Wine Bar Nişantaşı’nda birlikte çalışan ikili Circus Restaurant Nişantaşı’nın açılışını yaptı. Türkiye’de Ulus 29, Panini Restoranları, Kemer Country & Golf Club şef olarak çalışan İsmet Saz’ın edindiği deneyimler ışığında yoluna devam ederek Amerika macerasına başladı. Dean & Deluca Commissery ve Tom & Cat firmalarında Bakery eğitimleri alan İsmet Saz sonrasında Marriott Providence RI, Aperitif Group NYC, 2 Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC’de Sous Chef olarak çalışırken ayrıca Halikarnas Brooklyn, Turks & Frogs Group NYC, Savann NYC Resturant’larına da danışmanlık yaptı. ABD’den Head Chef olarak Dean & Deluca’yı kurmak için dönüş yapan İsmet Saz, Alaçatı Alavya Otel ve Fogo Restaurant’ta Chef de Cuisine olarak çalıştı ve bu alanda verdiği birçok danışmanlık hizmetiyle de kısa sürede eşsiz tecrübeler kazandı. Katıldığı televizyon programlarıyla başarısını pekiştiren İsmet Saz catering ve yemek derslerindeki başarısıyla da adından söz ettirdi. Farkli ülkelerden ve disiplinlerden şeflerle beraber çalışarak mesleki bakış açısına farklı değerler kattı. 2016’da Chef of the Year ödülünü alarak da başarısını bir kez daha pekiştirmiş oldu.