İBB Meclisi Kasım ayı oturumları Saraçhane’deki başkanlık binasında meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında başladı. Oturumda; CHP, AKP, İYİ Parti ve MHP grupları adına Taksim’deki terör saldırısına karşı ortak açıklama yapıldı. Grup başkanvekillerinin imzaladığı ortak açıklamayı oturumu yöneten Zeynel Abidin Okul okudu. Açıklamada “Ülkemizin istiklaline dönük İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain terör saldırısını ve tüm işbirlikçilerini en şiddetli şekilde lanetliyoruz.
Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalarımıza acil şifa, İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun diliyoruz. Bu türden kalleşçe ve haince yapılan saldırılar, milletimizin yürüyüşünü, azim ve direncini asla kıramayacaktır. Terörle mücadelemizin çok daha kararlı, çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Türkiye’yi terörle teslim alamayacaksınız. Devletimiz daim, milletimiz kaim olsun. Milletimizin başı sağ olsun” denildi. Ardından oturumlar önümüzdeki hafta 21 Kasım’a ertelendi.
[old_news_related_template title="İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısında '40 dakika' detayı" desc="İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Bombayı koyan 23 yaşındaki Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir, eyleme nasıl hazırladığını anlattı. TEM ve İstihbarat ekipleri 1200 kamera çözerek olayla bağlantısı olan kişileri tek tek yakaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/14/iecrop/spot-sablon-2_16_9_1668427874.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istiklal-caddesini-kana-bulayan-teror-saldirisinda-40-dakika-detayi-7479204/"]
[old_news_related_template title="Siyasilerden terör saldırısına lanet" desc="Mersin'de dün gece teröristlerin polisevine düzenlediği saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ve üç sivil de yaralandı. Olayın ardından siyasiler art arda mesajlarla teröre lanet yağdırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/27/iecrop/sehit_16_9_1664264922.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-sehit-polis-icin-taziye-mesaji-7385700/"]
İBB Meclisi'nde teröre karşı ortak kınama
İBB Meclisi’nde CHP, AKP, MHP, İYİ Parti grupları Taksim’deki terör saldırısına karşı ortak açıklama yaptı. Açıklamada “Terörle mücadelemizin çok daha kararlı, çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Türkiye’yi terörle teslim alamayacaksınız” denildi.