Ukrayna, Rusya güçlerinin Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyünde bir sivil tesisi bombalaması sonucu 49 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Harkov Valisi Oleg Sinehubov, saldırıda bir kafe ve dükkanın harabeye döndüğünü, ölenler arasında çocukların da bulunduğunu açıkladı. Sinehubov, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
İspanya'da düzenlenen Avrupa toplantısına katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırıyla ilgili "Rusya terörü artık son bulmalı" diyerek ülkesine askeri yardımın artırılması çağrısını yineledi.
26 BİNDEN FAZLA KİŞİ KAYIP
Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Leonid Timçenko, ülkede 26 binden fazla kişinin kayıp olarak arandığını bildirdi. Timçenko, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, ülkede kayıp olarak aranan sivil ve asker sayısına ilişkin bilgi verdi.
An itibarıyla ülkede 26 binden fazla kişinin kayıp olarak arandığını belirten Timçenko, "Bunların 11 bini sivil, yaklaşık 15 bini de asker" dedi.
RUSYA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “5 Ekim'de Karadeniz'in kuzeybatı kesiminde Karadeniz Donanması’nın deniz havacılık gücü, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait bir insansız botu keşfetti ve imha etti.” ifadesi kullanıldı.
Ukrayna’nın insansız hava aracıyla (İHA) Rusya topraklarına yönelik saldırı girişiminde bulunduğu belirtilen bir diğer açıklamada da şunlar kaydedildi:
"5 Ekim’de Moskova saatiyle 15.00 sularında Kiev rejiminin, Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi insansız hava aracıyla terör saldırısı düzenlemeye yönelik bir başka girişimi durduruldu. Görevdeki hava savunma sistemleri Ukrayna İHA’sını Bryansk üzerinde vurdu." (AJANSLAR)
Kiev: Rus saldırısında onlarca kişi öldü
Ukrayna, Rusya'nın bir sivil tesisi bombalaması sonucu 49 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.