SAĞLIK SİSTEMİMİZ TIKANMA NOKTASINDADIR
Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada ‘Delta varyantı’ ile uğraşırken yeni varyantların ortaya çıkıyor olmasının endişelerini artırdığını belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Selahattin Menteş, ‘’Şu an Ağustos ayından bu yana uzayan bir 4. pik dalgasını yaşamaya devam ediyoruz. Adana Şehir Hastanesi başta olmak üzere Adana’nın her hastanesinde yeni kovid servisleri açılmaya başlandı. Yeni açtığımız servisler ve yoğun bakımlar hızla doluyor ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde hasta yoğunluğu artık dayanılamaz noktalara geldi. İki yıldır ertelenen diğer hastalıkların yığılması, ertelenen ameliyatlar nedeniyle sıkıntı yaşamaktayız. Tüm bunlara sağlık sisteminin insan kaynağının tükenmişliği, malzeme temini ve yatak bulamama gibi sorunlar da eklenince sistem tıkanma noktasına gelmiştir.

ADANA BU TABLOYU HAK ETMİYOR
Başkan Uz. Dr. Menteş, “Adana pandeminin başından bu yana uyarılarımızı dinlemiştir. Gelinen bu noktada pandeminin bu kadar uzaması insanlarımızda bir bıkkınlık yaratmış ve önlemleri göz ardı etmişlerdir. Hastalık bitmemiştir ve ateş düştüğü yeri yakmaktadır. Her gün bu ülkede 200’e yakın insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasında gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acılar vermektedir. 20-30 yaşlarında gençlerimizi solunum cihazlarında görmek ve ailelerin perişan halleri acımıza acılar katıyor. Önlemler ile yakalanmayacağımız bu hastalıktaki hasta artışı diğer hastalıklarla ilgilenmemizi de engellemektedir. Her gün hastalarımıza yatak ve yoğun bakım ayarlamak artık sihirbazlık noktasına gelmiştir. Sağlıkçılar ve sağlık sistemi yorulmuştur. Bu durumun sürdürülebilmesi olanaksızdır.”
ÖNLEMLER HAYATİDİR
Tüm Adana halkına çağrımız, hastalığın devam ettiğini unutmamalarıdır. Maske, mesafe ve temizliğe önemle dikkat edelim. Aşılar bu illetten kurtulmamız için en önemli şeydir. Kış günlerini yaşadığımız bu günlerde maskemizi takarak normal gripten de korunacağımızı ve gereksiz ilaç kullanımını önleyebileceğimizi unutmamalıyız. Önlemlerimizi alarak bizlere yardımcı olmanızı önemle rica ediyoruz’’ dedi.