İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, eski Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan hükümeti kurma görevi için süreyi 2 haftalığına uzatmasını istedi. Netanyahu, Herzog'a "Hükümet kurma müzakereleri sürüyor ve büyük ilerleme kaydedildi" dedi.
Başka ayrıntıya yer verilmeyen haberde, İsrail Cumhurbaşkanının, Netanyahu'nun talebini kabul edip etmediğinden de bahsedilmedi. Herzog'un, Netanyahu'ya hükümeti kurması için verdiği yasal süre 11 Aralık Pazar günü sona eriyor.
AŞIRI SAĞCI HÜKÜMET KURULABİLİR
Son yıllarda erken seçim ve koalisyon krizi sarmalına girilen İsrail'de 1 Kasım'da yapılan erken genel seçimde, eski başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun başını çektiği sağ blok, 120 sandalyeli meclise 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazanmıştı.
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 13 Kasım'da Netanyahu'yu hükümeti kurmakla görevlendirmişti.
Netanyahu'nun öncülüğündeki sağ blok, dini partilerden Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği ile aşırı sağcı Dini Siyonizm ve Yahudi Gücü partilerinden oluşuyor. (AA)
[old_news_related_template title="AB, İsrail polisi ile iş birliğini dondurdu" desc="Avrupa Birliğinin (AB), İsrail'de yeni hükümeti kurması beklenen Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonun işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik politikaları nedeniyle İsrail polisi ile işbirliğini dondurduğu bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/07/netanyahu-depo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ab-israil-polisi-ile-is-birligini-dondurdu-7520766/"]
Netanyahu, hükümeti kurmak için daha fazla süre istedi
İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan bu sürenin uzatılmasını talep etti.