Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:
* Daha önceki uzun yıllar boyunca 2 milyon civarında olan yıllık pasaport talebi, bu yıl daha yıl bitmeden 10 Aralık itibariyle 3 milyon 650 bini aşmış olup yıl sonunda ise 2 katını bulması beklenmektedir.
* Pandemi sonrası artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi endişesi ve farklı nedenlerle önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport talebinin 5 katlık artışla günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına; üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir.
* Mağduriyeti önlemek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için hafta içi ile hafta sonu ek mesai yapılmaktadır.
* Kişi başı işlem süresi 8 dakikaya indirilmiş, randevu alım süresi 15 güne çıkarılmıştır.
* Ayrıca ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek vatandaşlarımızın yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine olanak sağlanmıştır. (DHA)
[old_news_related_template title="Dünyanın en güçlü pasaportlarında Türkiye kaçıncı sırada?" desc="Passport Index sıralamasında Birleşik Arap Emirlikleri zirvede yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/09/pasaport_16_9_1661157458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunyanin-en-guclu-pasaportlarinda-turkiye-kacinci-sirada-7521850/"]
Nüfus Müdürlüğünden pasaport açıklaması
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce "Pasaport talebinin 5 katlık artışla günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına; üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir" açıklaması yapıldı.