Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, ABD’yle yürütülen görüşmeler için İstanbul’un “rahat bir yer” olduğunu söyledi.

Rus RIA Novosti ajansının haberine göre Verşinin, ABD’nin Rusya’yla görüşmelerde yapıcı bir yaklaşımı olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi.

Verşinin, geçen hafta Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen siyasi istişareler kapsamında İstanbul'a gelmişti.

Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin ile CIA Direktörü Bill Burns de geçen ay MİT’in ev sahipliğinde Ankara’da bir araya gelmişti. Rus ve ABD'li temsilciler geçen hafta da İstanbul'da vizeler, elçiliklerdeki çalışan sayıları, kurum ve kuruluşların faaliyetlerin de arasında bulunduğu bir dizi “zorlu meseleyi” ele almıştı.

[old_news_related_template title="Rusya ve ABD, İstanbul'da görüşecek" desc="Rus ve ABD'li temsilcilerin bugün İstanbul'da bir araya gelecekleri açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/09/abd-rusya-reuters.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ve-abd-istanbulda-gorusecek-7522279/"]

[old_news_related_template title="Putin'den Rusya-ABD görüşmesiyle ilgili açıklama" desc="Putin, Rusya ve ABD istihbarat birimleri arasında temasların sürdüğünü belirterek, yeni mahkum takas ihtimali için 'Her şey mümkün' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/09/putin-aa_16_9_1664982870.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinden-rusya-abd-gorusmesiyle-ilgili-aciklama-7522470/"]