İstanbul Emniyeti, il dışından kente gelen suçluların yakalanması için yeni bir çalışma başlattı.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Proje kapsamında, kente girişlerin olduğu belli noktalarda farklı tarihlerde uygulama yapılması kararı alındı. ‘Kurt Kapanı’ adı verilen proje kapsamında, özellikle asayiş, terör ve uyuşturucu suçlarına karışan şüphelilerin yakalanmasının hedeflendiği belirtildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Proje kapsamında ilk çalışma “Kurt Kapanı 1” adıyla Anadolu Yakası’nda gerçekleştirildi. Asayiş, Terörle Mücadele, Uyuşturucu ile Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Özel Harekat Şube Müdürlükleri ve ilçe ekiplerinin yer aldığı çalışma 44 noktada gerçekleştirildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Anadolu yakasındaki ilçelerle birlikte Adalar’da da düzenlenen uygulama için 750 polis görevlendirildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Şüpheli araçları ve yayaları durdurarak arama yapan ve Emniyet Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) üzerinden suç kaydı sorgulayan ekiplerin çalışması saat 12.00’de başladı. Uygulamanın saat 15.00’e kadar süreceği öğrenildi.