
“SALDIRILAR, ENGELLEMELER BİZİ YILDIRAMAZ”
Saldırının ardından çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Kavuncu, “Saldırılar, engellemeler bizi yıldıramaz. İYİ Parti Esenler teşkilâtımızın her bir üyesine geçmiş olsun. #Korkmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ONLAR KORKUYOR BİZ KORKMUYORUZ”
Saldırıya ilişkin SÖZCÜ’ye konuşan İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara ise saldırının Esenler Belediyesi zabıta ekiplerince gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Saldırının herhangi bir nedeni yok. Esenler Belediye Başkanı kendisini Esenler’in sahibi, her şeyin üstünde bir güç olduğunu sanarak, bizleri sindirmeye çalışıyor.
Esenler Belediyesi Zabıta destek hizmetlerini milis güç olarak kullanmaya başlaması bunun bir göstergesi.
Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Seçim çalışması yapmamızı istemiyorlar. Kısacası kaybetme korkusuyla saldırmaya başladılar. Malum bu tür olayların önünü açan bir Cumhurbaşkanımız var.”
Olayın büyümesine izin vermediklerini belirten Kara, “Zaten bunların amacı, bu tür olaylarla gerginlik çıkarmak. Bunu bildiğimizde olayın mağduru biziz ama olayı sakinleştiren yine biziz.” dedi.
İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı da Esenler teşkilatına ait çadırı sökenlerin, "Biz sivil zabıta ekipleriyiz, bize gidin sökün dediler biz de geldik. Aldığımız emri uyguluyoruz" dediklerini açıkladı.
Yapılan açıklama şöyle:
- Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan İYİ Parti’ye ait çadır sivil kıyafetli dört kişi tarafından parçalanarak sökülmüştür. Saldırı esnasında İYİ Parti Esenler teşkilatımız ilçe başkanlığında iftar programında bulunuyorlardı. Saldırının faillerine kim olduklarına dair yöneltilen sorular aşağıdaki şekilde cevaplanmıştır.
“Biz sivil zabıta ekipleriyiz, bize gidin sökün dediler biz de geldik. Biz aldığımız emri uyguluyoruz. Başka bir bilgimiz yoktur.”
- İlçe başkanlığı tarafından Esenler Belediyesi Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı telefonla aranmıştır.
- Esenler Belediyesi Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı: “Çadırın sökülme emrini kaymakam vermiş emniyet ise uygulamıştır. Benim bu olayla ilgili ne bir emrim ne de bir bilgim var.”
- Partimizin siyasi faaliyetlerinin ve mübarek Ramazan ayında vatandaşlara hizmet etmek için kurulan çadırın kimler tarafından parçalandığı ve bu emri kimin verdiği savcılık soruşturması sonucu ortaya çıkacaktır. Olay mahalinde bulunan kameralar incelendikten sonra gerekli tespitlerin yapılacağına olan inancımız tamdır.
- Bizi korkutamazsınız, bizi yıldıramazsınız, bizi yolumuzdan çeviremezsiniz.