Zelenskiy, gece saatlerinde paylaştığı günlük görüntülü mesajında, Rus kuvvetlerinin bugün de ülkesinin çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları sürdürdüklerini belirterek, "Bugün işgalciler ülkemizde 50'den fazla yerleşim yerini vurdu." ifadelerini kullandı.

"YENİ SİSTEMLER ALDIK"

Rusya'nın saldırılarına gittikçe daha etkili bir şekilde karşılık verdiklerini ifade eden Zelenskiy, "Hava savunmamızı önemli ölçüde güçlendirecek yeni sistemler de aldık. Ukrayna hava sahası elbette yüzde yüz korunmuyor ama yavaş yavaş hedefimize doğru ilerliyoruz." diye konuştu.

EN YOĞUN ÇATIŞMALAR DONETSK'TE

Ülkesindeki cephelerin güney ve doğu taraflarında sürdürdükleri karşı saldırı operasyonu kapsamında ilerlemeye devam ettiklerini, en yoğun çatışmaların Donetsk'te yaşandığını kaydeden Zelenskiy, Rus güçlerin Donetsk cephesinde büyük kayıplar verdiğini iddia etti.

RUS ASKERLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Ukrayna'ya karşı savaşan Rus askerlerine seslenen Zelenskiy, onları Ukrayna ordusuna teslim olarak hayatlarını kurtarmaları çağrısında bulundu.

Ukrayna'da stratejik öneme sahip "Motor Sich", "KrAZ", "Ukrnafta", "Ukrtatnafta" ve "Zaporijya Transformer" firmalarının devletin kontrolüne geçmesine karar verdiklerini kaydeden Zelenskiy, söz konusu firmaların altyapılarının ordunun teknik ihtiyaçlarını karşılayacağını dile getirdi.

Zelenskiy, Mısır'da, Birleşmiş Milletler İklimDeğişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nın (COP27) devam ettiğini hatırlatarak, iklime "önem" veren tüm tarafları Ukrayna'da savaş başlatan Rusya'ya tepki vermeye davet etti. (AA)

[old_news_related_template title="'Kremlin'in aşçısı' olarak anılan Prigojin: ABD seçimlerine müdahale ettik" desc="'Kremlin'in aşçısı' olarak anılan Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, ABD'deki seçimlere müdahale ettiklerini belirterek, 'Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz şekilde, nazikçe, kesin olarak, cerrahi ve kendi yöntemimizle.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/07/iecrop/abd-secim_16_9_1667507176_16_9_1667838875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kremlinin-ascisi-olarak-anilan-prigojin-abd-secimlerine-mudahale-ettik-7466450/"]

[old_news_related_template title="Putin 50 bin kişiyi cepheye sürdü" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki kısmi seferberlik kapsamında orduya çağrılanlardan 50 bin kişinin muharebe birliklerinde yer aldığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/07/iecrop/rusya-reuters_16_9_1619172329_16_9_1667842091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-50-bin-kisiyi-cepheye-surdu-7466491/"]