Veli TOPRAK/ ANKARA

TBMM Genel Kurulu’nda dün iktidar partisi ilginç bir gol yedi. CHP’nin taşeron işçilerle ilgili kanun teklifinin görüşmelerinin öne alınması yönündeki grup önerisi kabul edilince tartışma çıktı.

GRUP ÖNERİSİ: CHP, daha önceden AKP’li vekillerin de desteğiyle gündeme alınan kanun teklifinin bugün (dün) Genel Kurul gündemine alınması için grup önerisi verdi. Grup önerisinin oylanmasında AKP’li vekiller Genel Kurul’da bulunmayınca muhalefetin oylarıyla kabul edildi.

AKP’DEN İTİRAZ: Meclisi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun katip üyelere sormadan ‘kabul edilmiştir’ diyerek oylama sonucunu açıklaması AKP’lileri kızdırdı. Mumcu, itirazlar üzerine oturuma ara verdi. AKP’li Fatih Şahin, Mumcu’nun içtüzüğe aykırı hareket ettiğini söyledi.

AKLI ERMEYEN MUSTAFA: CHP’li Kamer Genç ise AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı hedef aldı: “Siz aklı ermeyen Mustafa ile bir yere varamazsınız, bu iş olmaz.” Mumcu, itirazlara rağmen tutumunda bir değişikliğe gitmedi. Böylece CHP’nin, taşeron işçilere kadro verilmesini ilişkin teklifinin görüşmelerinin öne alınması kabul edilmiş oldu.